Frozen cheesecake med citron och vit choklad

Recept:
200 gram philadelphiaost
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
Rivet skal av en citron
Riven vit choklad
150 g digestivekex
50 g smält smör
Gör såhär
Smula kexen.
Tillsätt smält smör,tryck ut i form med löstagbar kant.
Blanda ost, äggulor, socker, vaniljsocker och citronskal till en jämn smet.
Vispa grädden tills den är fast, rör ner i ostsmeten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum, vänd ner i smeten.
Riv ner vit choklad efter behag (jag tog cirka 100 gram)
Häll smeten ovanpå kexsmulorna och ställ i frysen i några timmar tills kakan stelnat.

image

Personligen så är jag inte så förtjust i denna sortens frysta cheesecake,tycker de blir mer som nått glassigt med kexbotten och inte alls så ”cheesecakeit” som jag vill att en cheesecake ska vara. Så ska ge mig på att prova ett annat recept på vit choklad cheesecake i dagarna,som ska tillagas i ugnen.Hoppas på att få ett mer krämigare cheesecake resultat då😉

Published in: on 3 mars, 2013 at 16:58  Kommentera  
Tags: , ,

Berätta vad du Tycker/Tänker och Vill..

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: