Kladdkaka med vitchoklad topping och bär.

image

Botten är en vanlig kladdkaka
150g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl

Smält smör och socker. Blanda i kakao och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och ha sist i mjölet,
Grädda på nedre delen i ugnen 170 grader ca 15 minuter.
Ställ in direkt i kylskåpet.

Toppingen:
1,5 dl grädde
300g vit choklad
250g mascarpone

Koka upp grädden, dra av från plattan och häll i chokladen så den smälter. Låt svalna något. Vispa chokladbandningen med mascarponen.

Bre ut chokladblandningen överst. Låt allt stå kvar i formen och ställ kallt några timmar.

Dekorera allt med bär.

Published in: on 4 september, 2014 at 19:47  Kommentera  
Tags:

Berätta vad du Tycker/Tänker och Vill..

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: